Excelență în Implantologie cu Dr. Ionuț Leahu
Lider în implantologia dentară din România
Implanturile dentare sunt soluții sigure și rapide prin care se înlocuiesc dinții lipsă, pentru recăpătarea sănătății orale. Acestea sunt rădăcini artificiale poziționate în locul dinților pierduți, mai exact în osul mandibular sau maxilar.
Despre implanturile dentare
Implantul dentar este realizat dintr-un material 100% biocompatibil cu organismul uman și împiedică oasele de susținere să își piardă din volum. Pentru a putea ține locul dintelui natural, implantului dentar i se atașează și o coroană dentară, care să-i ofere funcționalitate și stabilitate, dar și o estetică similară cu cea a dintelui natural.
Implantul dentar poate fi inserat în locul unui singur dinte lipsă, dar există și soluții de reabilitare a întregii danturi cu ajutorul unui număr minim de implanturi dentare. Această procedură se numește Dinți ficși pe viață, în 24 de ore și oferă o soluție rapidă pentru recăpătarea sănătății orale.
Această procedură este destinată persoanelor care nu mai au dinți, care au o dantură grav afectată, care nu mai poate fi salvată și acelor pacienți care poartă proteze mobile și își doresc să aibă din nou dinți ficși. Intervenția are loc într-o singură zi, fără durere și în deplin confort, sub sedarea conștientă realizată de către medicul specialist ATI. De asemenea, vindecarea țesuturilor este mai rapidă, mulțumită tehnologiei PRGF Endoret.
Tipuri de implanturi dentare
Este important de menționat că alegerea tipului potrivit de implanturi dentare se face împreună cu medicul stomatolog, în funcție de nevoile fiecărui pacient.
Cele mai cunoscute tipuri de implanturi dentare sunt următoarele:
Implanturile Inno
Implanturile Bredent (white sky)
Implanturile Straumann BLX
Implanturile Nobel
Implanturile zigomatice
Implanturile zigomatice sunt o soluție avansată pentru pacienții cu atrofie severă a osului maxilar, unde implanturile dentare tradiționale nu pot fi utilizate. Aceste implanturi sunt mai lungi și sunt ancorate direct în osul zigomatic (osul pomeților), oferind o stabilitate excelentă. Implanturile zigomatice sunt o opțiune ideală pentru pacienții care și-au pierdut toți dinții sau cu pierdere osoasă severă, oferind rezultate funcționale și estetice rapide și eficiente.
Când te poți programa la o consultație stomatologică pentru implanturi dentare?
- Când ți-ai pierdut unul sau mai mulți dinți;
- Când dantura ta se află într-un stadiu avansat de degradare și nu mai poate fi salvată;
- Când suferi de boală parodontală într-o etapă avansată;
- Dacă vrei să scapi de disconfortul purtării unei proteze dentare mobile.
❗După pierderea danturii, nu amâna momentul inserării implanturilor dentare, pentru a reduce pierderea osoasă și pentru a scădea, astfel, și costul total al tratamentelor stomatologice!
Beneficiile implanturilor dentare sunt numeroase.
Dintre acestea fac parte:
Realizarea corectă a masticației și a vorbirii
Ocluzia (mușcătură) normală
Durabilitate crescută în timp
Igienizare ușoară, la fel ca în cazul dinților naturali, prin periaj de două ori pe zi
Creșterea încrederii în sine și revenirea rapidă la o viață socială normală
Redarea unui zâmbet frumos și natural
De ce să alegi tratamentul cu dinți ficși pe viață, în 24 de ore, realizat de Dr. Ionuț Leahu?
Lider în implantologie dentară, cu peste 43 000 implanturi inserate;
Peste 100 000 de pacienți tratați cu succes;
Tratament fără durere, sub sedarea conștientă realizată de către medicul specialist ATI;
Vindecare mai rapidă, mulțumită tehnologiei PRGF Endoret;
Garanția acceptării implantului dentar de către organism**
**99% rată de succes de la prima intervenție și 100% cazuri rezolvate pentru peste 100 000 de pacienți.
Iată cum s-a transformat dantura și zâmbetul tuturor celor care au avut încredere în Dr. Ionuț Leahu!
Tratamente de chirurgie orală
PRGF Endoret
Această tehnologie ajută la refacerea unui țesut afectat mult mai repede decât vindecarea naturală. Şi-a dovedit eficiența mai ales în tratamentele cu implanturi dentare, reducând semnificativ perioada de vindecare dintre etapele chirurgicale. În plus, aceasta este folosită cu succes și în tratamentele de înfrumusețare, hidratare şi întinerire a pielii.
Procesul presupune recoltarea unei mici mostre de sânge de la pacient, dupa care, cu ajutorul unui dispozitiv numit centrifuga, si a proteinelor din sânge se creează amestecul care accelerează procesul de vindecare a țesuturilor.
Centrifuga funcționează 8 minute, la o viteză de peste 1000 turații/ minut, astfel încât să separe elementele componente ale sângelui. În urma acestui proces hematiile sunt izolate de plasmă. Apoi, plasma este introdusă într-un cuptor special și este transformată într-o pastă cu proprietăți de regenerare.
Sedarea conștientă
Aceasta este realizată de către un medic specialist ATI și presupune administrarea anumitor substanțe medicamentoase care induc o stare de relaxare, dar nu determină pierderea completă a conștiinței.
În timpul sedării conștiente, vor exista momente în care pacientul trece prin stări ușoare de somnolență, dar, în mare parte, va rămâne treaz, relaxat și capabil de a interacționa cu echipa medicală.
Această tehnică este folosită în intervențiile stomatologice complexe, precum intervențiile de inserare a implanturilor și se realizează doar de către medicul anestezist. Prin intermediul sedării conștiente, pacienții trec prin aceste proceduri fără a experimenta anxietate, durere sau disconfort.
Astfel, orice intervenție stomatologică complexă se va realiza în siguranță, cu ușurință, într-un timp mai scurt și în deplin confort.
Întrebări și răspunsuri
Tot ce trebuie să știi despre Implanturi
Un implant dentar este o componentă metalică, de obicei realizată din titan, care este inserată chirurgical în osul maxilar sau mandibular pentru a înlocui rădăcina unui dinte lipsă. Implantul servește ca suport pentru o coroană dentară, punte sau proteză, oferind o soluție durabilă și stabilă pentru restaurarea funcției și esteticii dentare. Procesul implică osteointegrarea, unde osul fuzionează cu suprafața implantului, asigurând astfel o fixare fermă.
Tratamentul cu dinți ficși pe viață este o procedură stomatologică modernă, care implică înlocuirea dinților lipsă, a celor afectați profund de carii sau de boala parodontală. De asemenea, reprezintă o alternativă a protezei dentare mobile, care produce disconfort în numeroase cazuri. Acest tratament oferă o soluție permanentă pentru restaurarea danturii și redobândirea unui zâmbet sănătos, în doar 24 de ore.
Într-o primă etapă este nevoie de un consult stomatologic de specialitate, pentru a defini un plan de tratament personalizat și adaptat nevoilor tale. Al doilea pas constă chiar în intervenția chirurgicală, în timpul căreia se inserează implanturile dentare și se ia amprenta poziției implanturilor pentru realizarea lucrării protetice provizorii. Ultima etapă constă în parcurgerea perioadei de vindecare și osteointegrare a implanturilor, care poate dura în jur de 4-6 luni, și în urma căreia vei primi lucrarea protetică definitivă.
Intervenția de reabilitare dentară durează între 2 și 4 ore, în funcție de complexitatea cazului, timp în care pacientul se află sub sedare conștientă.
În timpul intervenției de inserarea a implanturilor dentare se realizează anestezie locală și sedare conștientă, pentru a elimina durerea, disconfortul și anxietatea.
Da, extracțiile dentare și inserarea implanturilor se pot realiza în cadrul aceleiași intervenții.
Desigur! Pacienții care se confruntă cu parodontoză pot beneficia în deplină siguranță de tratamente cu implanturi dentare.
Nu, intervenția de inserare a implanturilor dentare nu doare deoarece se realizează sub efectul anesteziei locale. Iar după încheierea procedurii, medicul va prescrie medicamentația necesară pentru a reduce durerile și inflamația postoperatorie.
Sedarea conștientă presupune administrarea anumitor substanțe medicamentoase care induc o stare de relaxare, dar nu determină pierderea completă a conștiinței. În timpul sedării conștiente, vor exista momente în care pacientul va trece prin stări ușoare de somnolență, dar, în mare parte, va rămâne treaz, relaxat și capabil de a interacționa cu echipa medicală. Această tehnică este folosită în intervențiile stomatologice complexe, precum intervențiile de inserare a implanturilor și se realizează doar de către medicul anestezist.
Da, pacienții care suferă de boli cardiovasculare pot beneficia de tratamente cu implanturi dentare, atâta timp cât medicul stomatolog evaluează starea de sănătate a pacientului și primește acordul medicului cardiolog.
Adiția de os pentru implanturile dentare este necesară atunci când pacientul nu mai prezintă suficient os pentru inserarea acestora, iar acest lucru se întâmplă atunci când dinții au fost extrași cu mult timp înainte de inserarea implanturilor.
Este o intervenție chirurgicală utilizată în stomatologie pentru a restaura volumul osos în zona maxilarului superior, atunci când osul este atrofiat sau insuficient pentru a susține implanturile dentare. Procedura constă în ridicarea sau înălțarea membranei sinusului maxilar și în adăugarea de material de adiție.
Lucrarea protetică provizorie este fixată chiar a doua zi după intervenția de inserare a implanturilor și urmează să fie înlocuită cu lucrarea protetică finală, după încheierea perioadei de vindecare, perioadă care poate dura până la 4-6 luni.
Prețul unui implant dentar bredent pornește de la 3 500 lei, dar în cadrul primului consult stomatologic, medicul specialist îți va recomanda un tratament adaptat nevoilor tale și vei cunoaște de la bun început toate costurile aferente.
Ai încredere!
Pacienții se simt în siguranță și recomandă tratamentele cu implanturi dentare realizate de Dr. Ionuț Leahu
Apariții în presă
Informează-te și află tot ceea ce ai nevoie despre tratamentele cu implanturi dentare și procedura dinți ficși pe viață, în 24 de ore!